Article Details
Svečano otvorenje Twinning light projekta

Svečano otvorenje Twinning light projekta „Unaprjeđenje zakonodavnog okvira i jačanje administrativnih kapaciteta Revizorskog tijela Crne Gore“ održano je 28. ožujka 2023. godine u hotelu Ramada. Projekt, financiran sredstvima EU u vrijednosti od 199.999,95 €, provodi Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije (ARPA) u suradnji s Delegacijom Europske unije u Crnoj Gori.

Opći cilj ovog Projekta je unaprjeđenje zakonodavnog okvira i jačanje administrativnih kapaciteta Revizorskog tijela Crne Gore. Specifičan cilj i svrha projekta je da se omogući učinkovito zatvaranje programskog razdoblja 2014-2020 (IPA II) i da se Crna Gora pripremi za programsko upravljanje i kontrolu projekata financiranih iz IPA III/ESIF.

Projekt se provodi kroz dvije komponente od kojih jedna obuhvaća Jačanje institucionalnog uređenja i unaprjeđenje zakonodavnog okvira kojim se uređuje rad Revizorskog tijela, čime se osigurava spremnost za članstvo u EU, a druga se odnosi na Jačanje kapaciteta Revizorskog tijela za relevantne aktivnosti zatvaranja IPA II, za reviziju IPA III programa i ESI fondova. Osim hrvatskog tima kratkoročnih stručnjaka, u projektu su angažirani mađarski, irski i švedski stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti jačanju kapaciteta Revizorskog tijela Crne Gore.

 

Ovom prilikom, prisutnima su se obratili glavna revizorica Revizorskog tijela, gđa Ksenija Barjaktarović, koja je ujedno i voditeljica projekta institucije korisnice; ravnatelj Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije, g. Neven Šprlje, u ulozi voditelja projekta države članice; te voditelj Odjeljenja za suradnju Delegacije Europske unije u Crnoj Gori, g. Yngve Engstroem. Pored njih, prisutnima su se obratili i g. Balázs Dencső, generalni direktor Generalne uprave za reviziju fondova Europske unije, gđa Marijana Carlsten, rukovoditelj jedinice u švedskom Revizorskom tijelu i g. Paul Herron, rukovoditelj revizije u Revizorskom tijelu za ERDF Irske.

Predviđeno razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci, a aktivnosti na projektu započele su u siječnju 2023. godine.

 

 

Povratak
Dogodila se pogreška. Error: Unable to load the Article Details page.